Til toppen

Zink Plater og coil

Stålprofil har kontakt med de to største leverandørene i bransjen på Zink. Vi lagerfører produkter fra både Rheinzink og VM Zink. Dette gjelder både plater, coil og takrenner i forskjellige størrelser. Festemateriell har vi også. Ønskes et tilbud eller mer info så ta kontakt. Det vi har lagerført finner du under her. 

 

RHEINZINK forpatinering

Noen ganger ønsker man å installere et materiale med patinert utseende. RHEINZINK tilbyr derfor to forpatinerte overflater. RHEINZINK® ”prePATINA blue-grey” = blågrå og den litt mørkere ”prePATINA graphite-grey” = skifergrå. Dette er naturlig patina produsert i kontrollerte forhold i fabrikken og som ligner veldig på en naturlig patinert overflate.
Akkurat som den blanke sinken patineres også forpatinerte produkter videre når de blir påvirket av oksygen, vann og CO2. Den kunstige patinaen endrer seg til en ekte naturlig patina, over tid. Selve patineringsprosessen på disse materialene blir ikke like synlig som på blank sink.
Vi sier ofte at de forpatinerte overflatene har fått ett lite forsprang i livet.

Akkurat som for valseblank sink, kan forpatinert sink ta opp stoffer fra atmosfæren som påvirker den naturlige patinaens overflate. Dette er grunnen til at patinaens nyanser kan variere noe fra sted til sted. Det er ikke nødvendig å vaske forpatinert sink og eventuelle riper i overflaten forsvinner av seg selv over tid.